Cykelsemester

Hejsan! Nu var det verkligen länge sedan som jag skrev något här på bloggen, så nu är det dags! Innan jag börjar prata om cykelturen som börjar imorgon tänkte jag dela med mig av en bildbomb från Jämtlandsfjällen där jag var med mina syskon förra veckan. En så himla härlig start på semestern som innehöll allt som är bra!

Skålar in semestern i Åre.
Klättring i Östersund när det regnade en hel dag.
Vandring vid Snasahögarna med ISKALLT vad.
Bestigning av Lillsnasen mitt i ett moln med noll sikt.
Magisk paddling på Ottsjön.
Iskalla bad här och där. Ett varje dag.
Introducerade mina syskon i MTB i Björnen.
Vandring på Åreskutan med fantastisk utsikt!
Vandring på Renfjället mellan regnmoln och ett fåtal regndroppar.
Tack Amanda, Anton, Åre och Jämtland för en fantastisk första vecka på semestern!

Med en kanonvecka som inledning på semestern är det nu tags att rulla iväg på touringcykeln och varva ner ytterligare. Ursprungsplanen var egentligen att cykla nere i Europa i sommar, men med Corona så var jag tvungen att planera om. Jag har dragit upp olika rutter i Sverige och funderat på hur många dagar jag vill vara borta och så vidare. Det har svängt hit och dit och jag bestämde mig bara för några veckor sedan hur jag slutligen skulle cykla.

Jag kommer ta en tur med start och mål i Umeå för att inte behöva ta buss, tåg, eller samåka med någon i bil. Eller ok, jag kommer behöva skarva med tåg i 14 minuter en gång för att slippa cykla på E4an imorgon. Första etappen går till Örnsköldsvik. Sedan cyklar jag till Östersund på tre dagar via Sollefteå, tar en vilodag i Östersund, och cyklar sen hemåt via Strömsund, Dorotea, Åsele och Vännäs på ca fem dagar. Totalt kommer jag vara borta i 10 dagar.

Jag kommer ha tält med mig och utnyttja allemansrätten. I Östersund kommer jag bo på vandrarhem. Det är rätt skönt att bo inne emellanåt och torka upp och tvätta ordentligt. Jag har även bestämt mig för att inte vara rädd för björn och min säkerhetsåtgärd kommer vara att inte förvara mat i tältet, utan ha den i en cykelväska en bra bit från tältet. Det lärde en kanadensare mig som jag träffade på Nya Zeeland, som cyklat i Kanada. Han sa att man skulle göra en triangel av mat, toalett och tält, med ca 100 meter emellan. Jag kommer tälta ganska nära vägen, eftersom jag inte kommer orka dra min cykel superlångt in i skogen och hoppas att det även ska minska risken för möte med björn.

Den här cykelturen kommer bli den första med min nybyggda cykel och jag ser verkligen fram emot att testa den! Har mest cyklat kortare sträckor på den hittills och endast en lite längre. Ikväll  när jag skulle testa spänna fast min styrväska på styret upptäckte jag att den inte fick plats! Väskan är för bred och når inte fästet. Det saknas 1-2 cm vilket gjorde mig väldigt förvånad och besviken. Har frågat i ett cykelforum hur andra med butterfly-styre gör med styrväska. Jag var tvungen att packa om och ta mina Ortlieb-väskor för bikepacking. Kör annars med Vaude-väskor för touring. Det gör inte så mycket, men åtkomsten till mina saker i styrväskan blir lite sämre. Aja, ingen katastrof.

Den som vill följa min framfart kan göra det via Strava där jag kommer ladda upp dagsetapperna när jag har tillgång till internet. Jag kommer även blogga under resans gång och förmodligen lägga upp bilder på Instagram där jag heter @johannatramparrunt

Vi hörs!

/Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *